De Tynjetaler

De Tynjetaler

De Tynjetaler is dé speciale kaas van De Gelder

Een unieke bolle kaas met grote gaten, iets zoet, licht pikant, smeuïg en verrassend!

 

Tynjetaler: dé bekroonde grote gatenkaas van het Friese platteland

De Tynjetaler is onze prijswinnende gatenkaas met een licht pikante en iets zoetige smaak, daarnaast ook lekker romig! Deze kaas is ruim tien jaar geleden door ons ontwikkeld speciaal voor fijnproevers. Inmiddels serveren exclusieve restaurants de Tynjetaler en is de kaas onder andere verkrijgbaar bij delicatessenwinkels.

 

De Tynjetaler, een bijzonder verhaal

Eerst even terug naar kaas in het algemeen. Bij ons op de kaasboerderij staan we namelijk nooit stil. We zijn altijd op zoek naar verbetering. Ook letten we scherp op de hygiëne en volgen we het productieproces van de kaas nauwkeurig. Dat is nodig: een kleine verandering in dit proces, kan grote gevolgen hebben voor de smaak.
Als je iets vaker doet, word je er steeds beter in. En ga je op zoek naar nieuwe uitdagingen. Zodoende kregen we het idee om een speciale kaas te maken. Eéntje met een heel eigen smaak. Echt voor de liefhebbers.

Een nieuwe kaas maken is niet zomaar wat. Het vraagt veel tijd, aandacht en doorzettingsvermogen. En een beetje geluk….

Het ontstaan van de Tynjetaler

Op de kaasboerderij zijn wij gaan experimenteren met verschillende zuursels. Met wisselend succes overigens. Maar een goede boer geeft de moed natuurlijk niet op! En zo ontstond er op een bepaald moment een kaas met grote gaten. Dit was eigenlijk niet echt de bedoeling. Het was gewoon toeval, of toch geluk? In ieder geval kreeg de kaas hierdoor wel een heel eigen smaak.

De kaas werd verkocht bij ons op de kaasboerderij en daarna gebeurde er iets bijzonders. Klanten gingen speciaal vragen naar de kaas met die bijzondere smaak! Pas toen werd het ons duidelijk: dit was de kaas waar we naar op zoek waren.

We zijn vervolgens intensief met de kaas aan de slag gegaan. Net zo lang tot er een uniek en stabiel kwaliteitsproduct lag. Vanaf het moment dat de kaas haar eigenzinnige smaak kreeg, is ze in productie gegaan. De Tynjetaler was een feit.

Bent u ook nieuwsgierig naar deze speciale kaas van onze Friese kaasboerderij?

De zoet, nootachtige en lichtpikante Tynjetaler is heerlijk op de kaasplank, gangmaker bij de borrel en zeer geschikt voor de kaasfondue. En uiteraard ook lekker op een broodje. Ze verdient niet voor niets een plekje op de menukaart van kwaliteitsrestaurants. De kaas ligt ook op de planken bij de betere supermarkten en bij delicatessenwinkels. Tevens verkrijgbaar op markten en andere verkooppunten.

Tynjetaler: ambachtelijk bereid en bijzonder van smaak

  • Op en top Nederlands kwaliteitsproduct
  • COKZ gecertificeerd
  • Gemaakt van onder andere eigen koemelk
  • In 2011 winnaar ‘Held van de Friese Smaak’
  • Finalist ‘Smaak van Nederland’ in 2011

De Tynjetaler: een aanwinst in elk assortiment. Voor liefhebbers van smaakkwaliteit en -originaliteit

 

Smaak van Nederland

In 2011 hebben we met de Tynjetaler in de finale van Smaak van Nederland gestaan. Stiekem zijn we wel een beetje trots op onze Tynjetaler. Maar ja, dat schreeuwen we dan weer niet van de daken. Dan zit die Friese bescheidenheid ons toch wat in de weg.

Lees hier het artikel: Jenny Vogel held van de Fryske Smaak

De Tynjetaler in cijfers

Voor 1 Tynjetaler is
120 kg melk nodig

Dagelijks eten 25.000 personen onze kaas

Ons vee wordt 24/7 verzorgd
365 dagen per jaar

Bent u op zoek naar een authentieke kaas met een eigenzinnige smaak? Dan is de Tynjetaler vast iets voor u!

Wilt u meer weten over het kaasmaakproces? Of over de transparante bedrijfsvoering op ons melkveebedrijf?

Bekijk dan rustig onze informatie op de website. Voor een (h)eerlijke ervaring en proeverij bent u uiteraard van harte welkom in onze boerderijwinkel in Tijnje.