De Boerderijwinkel

De Boerderijwinkel

Gun jezelf het beste uit onze boerderijwinkel!

Gun jezelf het beste uit onze boerderijwinkel!

Vier je binnenkort een verjaardag? Organiseer je een borrel? Kom dan eens langs in de winkel van onze kaasboerderij. Je vindt daar alles voor een geslaagd feest of gezellig etentje.

Maar waarom alleen bij speciale gelegenheden? Ook voor jouw dagelijkse boodschappen kunt u bij ons terecht. Welkom!

Maatregelen Coronavirus

Ook wij vinden deze coronacrisis ontzettend spannend. Maar we doen ons uiterste best om alles zo goed mogelijk te laten verlopen.

Lees onze maatregelen tegen het COVID-19 virus.

Onze winkel is gewoon geopend, bekijk onze openingstijden.

Ambachtelijk, authentiek en bovenal: buitengewoon

Verwen jezelf met ons uitgebreide assortiment streekproducten

Eigen kaas & zuivel

Van de verse melk maken we diverse zuivelproducten. Zo hebben we bijvoorbeeld heerlijke zuivelproducten als vla, karnemelk, diverse soorten (vruchten)yoghurt en echte boeren (kruiden)boter. Bekijk hier onze verse zuivelproducten. Daarnaast verkopen wij de meest uiteenlopende kaassoorten, van jong tot oud, van mild tot pittig, met of zonder kruiden. Genoeg keuze! Bekijk hier ons kaasassortiment.

Kazen van collega kaasmakers

Naast ons eigen kazen van koemelk zijn er diverse kazen in onze boerderijwinkel verkrijgbaar van collega kaasboeren. Zo vindt je er bijna de gehele Boer’n Trots lijn van Landgoed Kaamps uit Twente en Riperkrite van Kaasboerderij De Deelen uit Tijnje.

Ook verkopen wij diverse geitenkazen, zoals de geitenkazen van De Mèkkerstee uit Ouddorp en Zachte geitenkaas van de Molkerei uit Sint Annaparochie. Ook schapenkaas kan niet ontbreken in ons assortiment, wij hebben echte Friese schapenkaas uit Gorredijk. Ook verse Nesser schapenkaas is bij ons verkrijgbaar afkomstig uit Nes. Let op de verse schapenkaas is een seizoensproduct en is dus alleen rond het voorjaar en in de zomer verkrijgbaar.

Bekijk in de winkel ook eens de kazen met een bijzondere korst, stuk voor stuk delicatessen die uitnodigen tot een kleine proeverij.

Vlees: rund, kip, varken en gans

Voor eerlijk vlees kun je eveneens bij ons terecht. Het rundvlees komt van onze eigen koeien, waardoor we precies het verhaal achter het vlees weten. Het varkensvlees en de turf gerookte worsten zijn afkomstig van Keurslager Stornebrink uit Drachten. De andere worsten zoals de Tynjetalerworst, de walnootworst, de Berenburgworst, de Bleu de Wolvega worst en de runderfuetten zijn afkomstig van Keurslager Spijkerman uit Akkrum. De rookworsten worden geleverd door Keurslager van der Meer uit Heerenveen en het buikspek komt van Vermaning uit Oudehaske. Verder verkopen wij lamsvlees van schapenhouder Mienskiep uit Leeuwarden. Hier worden vooral Zweedse Gotlandpelsschapen gehouden. Dit vlees is vetarm en neigt qua smaak een beetje naar wild. Daarnaast hebben we in ons assortiment de smaakvolle en malse Kromhoeksterkip uit Frieschepalen. Deze, langzaam groeiende kip, staat op de menukaart bij diverse vermaarde restaurants. Probeer hem zelf, dan weet je waarom! Onlangs aan ons assortiment toegevoegd is het ganzenvlees van Jager van Norel. Het ganzenvlees is afkomstig van ganzen uit natuurgebied de Deelen, duurzamer kan bijna niet!

Begeleidende wijnen & bier

Bij een hapje hoort uiteraard een lekker drankje. Wij verkopen wijnen van: de Wijnimporteurs uit Sint Nicolaasga. Onze bieren zijn afkomstig van de Grutte Pier Brouwerij uit Leeuwarden en van De Waldpyk brouwerij uit Sint Nicolaasga. Zo verkopen wij bijvoorbeeld: Abe bier, dat gebrouwen is met gras van het Abe Lenstra stadion in Heerenveen, leuk om te proberen!

Overige streekproducten

Eigenlijk is er teveel om op te noemen…

Zo verkopen we nog de eieren van Maatman Pluimvee uit Oldeholtpade, verse bakkerijproducten van By Boonstra uit de Knipe, het beroemde roggebrood met noten en vruchten van De Breabakker uit Joure en de jammen en fruitsappen van ’s LandsBeste.

Ook hebben we nog diverse cake en broodmixen, allen afkomstig van molenbedrijf Mulder Pot uit Kropswolde. Verse groenten en fruit zijn afkomstig van Wijnstra’s aardappel, groente en fruithandel uit Heerenenveen. De noten zijn afkomstig van Baron Jansma uit Haule. Onze chips is afkomstig van een boerderij, namelijk van Hoeksche chips uit ‘s-Gravendeel. En niet te vergeten: de ambachtelijke honing van Imkerij Kuipers, een goede combinatie bij een kaasplankje!

Feestelijke geschenkpakketten

Ga je binnenkort naar een verjaardag of jubileum toe? Kijk dan eens bij de feestelijke geschenkpakketten die wij voor je kunnen samenstellen. Kleurige kazen, smakelijke zoutjes, dipjes en veel meer. Er liggen altijd een paar mooie pakketten voor je klaar.

Liever zelf je keuze maken? Vanzelfsprekend! Wij pakken het graag feestelijk voor je in.

Neem alvast een digitaal kijkje in onze winkel