Melkveebedrijf

Melkveebedrijf

Heerlijke kaas begint bij verse melk

En verse melk van goede kwaliteit komt van een gezonde, blije koe. Onze 350 koeien vormen daarom de basis van onze kaasboerderij in Friesland. Zij leveren ons 3 miljoen liter verse melk per jaar. Daardoor geniet u van heerlijke, verse zuivelproducten van Kaasboerderij De Gelder.

Waar het begon..

Van 16 koeien in 1962 zijn we nu uitgegroeid tot een modern boerenbedrijf met 350 melkkoeien en 140 stuks jongvee. Dat is een grote sprong. Gelukkig is in al die jaren de liefde voor het vak niet veranderd. Met hart voor de dieren en onze directe omgeving, werken we samen met 5 medewerkers 7 dagen per week aan een schone en prettige leefomgeving voor onze kanjers.

Goede zorg voor onze koeien

Onze dieren liggen op comfortabele matrassen, hebben veel ruimte en kiezen hun eigen moment om melk te geven. Ze kunnen zich laten borstelen, vrij rondlopen en eten wanneer ze maar willen. Blessures zijn verleden tijd dankzij de rubberen vloeren. Ze krijgen schoon kuilgras van uitstekende kwaliteit, dat wordt aangevuld met mais en plantenmengsels. De mais en het gras zijn afkomstig van ons eigen land en het gras bevat veel caroteen, vitaminen en eiwitten. Dit is belangrijk voor de gezondheid van onze koeien. Verder zorgt caroteen voor aangenaam zachte boter en geeft het een mooie gele kleur aan uw kaas.

Regelmatige gezondsheidcheck

Elke twee weken checkt onze dierenarts het welzijn van onze koeien. Ons motto: voorkomen is beter dan genezen. Uiteraard wel binnen duidelijke grenzen. Wij geven geen preventieve antibiotica en u vindt uiteraard geen hormonen in het voer.

Wilt u met eigen ogen zien hoe wij werken aan een duurzame en prettige bedrijfsvoering? Check dan onze rondleidingen en excursies. We zijn een transparant melkveebedrijf waar u op elk moment (op afspraak) van harte welkom bent . Dat spreekt vanzelf!

Nieuwsgierig geworden in welke kazen onze verse melk wordt verwerkt? Bekijk ons assortiment