Verse zuivel

Verse zuivel

Zuivel van De Gelder; waar de smaak van afspat

Zuivel is ontzettend veelzijdig. Het kan het eerste zijn dat u ’s ochtends eet, of het laatste voordat u slapen gaat. En ook alle eetmomenten tussendoor kunt u genieten van zuivel: een bruine boterham met kaas, een glas melk…

Bijna iedereen lust wel zuivel, juist omdat de smaken zo uiteenlopend zijn. Vla of yoghurt, boter en kaas, slagroom of kwark. Het lijken soms tegenhangers in smaken, maar de basis is altijd: verse melk.

Hoe gaat het maken van zuivel eigenlijk in zijn werk?

 

De ambachtelijke zuivelbereiding

Naast de vele kaassoorten die op onze zuivelboerderij worden gemaakt, worden er ook verschillende verse zuivelproducten gemaakt. De ambachtelijk zuivelproducten worden gemaakt met passie en vakmanschap, en dit proef je!

Verse melk afkomstig van ons eigen melkveebedrijf

Een goed zuivelproduct begint uiteraard met verse melk. De versheid en goede kwaliteit kunnen we garanderen doordat we zelf koeien houden. Sinds 2021 wordt naast de melk van ons eigen melkveebedrijf ook melk verwerkt van een andere boer uit de omgeving. Er is bijna dagelijks contact met deze boer, zodat we samen deze kwaliteit kunnen borgen, die zo uiterst belangrijk is.

Wilt u weten hoe wij op de kaasboerderij omgaan met onze ‘dames’? Kijk dan op melkveebedrijf.

Karnemelk & Roomboter

Wij maken karnemelk van volle melk, deze wordt eerst gepasteuriseerd en daarna aangezuurd door toevoeging van melkzuurbacteriën. Vervolgens houden we de melk 36 uur lang op een constante temperatuur van 20 C°. Zo ontstaat een wat zure, lobbige melk.

Deze melk gaan we karnen (hard roeren) waardoor de vetten samenklonteren. Deze melkvetklontjes komen dan in een laagje boven drijven. Het onderste, zure deel is de karnemelk. Het bovenste, vette deel wassen we met koud water. Onder lichte druk halen we het water weg en zo houden we pure roomboter over. Lekker en heel gezond!

Probeer onze heerlijke ambachtelijke kwaliteitszuivel!

Onze verse zuivelproducten

Onze ambachtelijk zuivelproducten worden op authentieke wijze bereid met passie en vakmanschap, en dit proef je!

We maken karnemelk en echte boeren (kruiden)roomboter.

Klik op het product voor meer informatie.

 

Let op; sinds 2023 produceren wij zelf geen vla, kwark en diverse soorten (vruchten)yoghurt meer!

Al trek gekregen in iets lekkers? U bent van harte welkom in onze Boerderijwinkel!

Bekijk de openingstijden van onze winkel