Boerderijbeleving

Boerderijbeleving

Leuk en leerzaam!

 

Beleef de kaasboerderij! Heb jij altijd al willen weten waar melk vandaan komt? Ben jij gek op kaas? En ben je ook benieuwd wat er nog meer van melk wordt gemaakt? Kom erachter op de boerderijbeleving van Kaasboerderij De Gelder. Hier zie je niet alleen wat er met melk gemaakt kan worden, maar je ontdekt het ook zelf!

Op speciale dagen met Pasen en in de zomervakanties organiseren wij gezellige en leerzame boerderijbelevingsdagen. Wil je ook graag langskomen? Houd onze webpagina en Facebook in de gaten voor de data en tijden.

Helaas zijn de boerderijbelevingen van deze zomer allemaal al geweest, kon je er niet bij zijn? Houd onze website en Facebookpagina in de gaten voor eventuele nieuwe evenementen!

Boerderijbeleving zomer 2022

Wat is de boerderijbeleving?

Bij onze boerderijbeleving zie je het gehele proces, van melk tot kaas. De rondleiding begint in de ontvangstruimte bij de boerderijwinkel. Vanaf daar maken we een tour door de zuivelmakerij, de kaasmakerij en het pakhuis. Je beleeft het in geuren en kleuren. Natuurlijk ben je na zo’n tour ook wel benieuwd naar de smaak van al die kazen.. Geen zorgen daar ga jij ook zeker achter komen! Daarnaast kan je vast niet wachten om de dieren te ontmoeten die zorgen voor deze heerlijke kaas, ook hier gaan we een kijkje nemen. Ontmoet de koeien en aai de kalfjes, help jij de boer ook een handje? Na afloop ontdek je zelf wat je van melk kunt maken.. Ben jij nu ook zo nieuwsgierig?

Voor wie is de boerderijbeleving?

De boerderijbeleving is geschikt voor iedereen! Voor jong tot oud. Een leuk uitje voor het hele gezin. De beleving is ook toegankelijk voor mensen met een beperkte mobiliteit.  Wel duurt de rondleiding 1,5 uur houdt hier rekening mee als u slecht ter been bent.

Wat zijn de kosten?

De kosten voor de boerderijbeleving zijn €5,95 per persoon vanaf 1 jaar. Dit bedrag kunt u direct betalen in de webshop, uw bestelbevestiging dient als toegangsbewijs. Neem deze op de betreffende dag dus mee!

Picknick bij de boer

Om de beleving compleet te maken, bieden wij jullie de mogelijkheid om te picknicken bij de boer. Voor deze picknick ontvang je een goed gevulde picknickmand met heerlijke streekproducten. De picknickmand is af te halen in de boerderijwinkel, je kiest zelf een leuke plek uit op ons terrein. Er zijn meerdere picknicktafels aanwezig, ook kan je voor kiezen om het picknickkleed te gebruiken.

De picknickmand is net zoals de toegangskaartjes vooraf bestellen in de webshop voor de betreffende dag. De picknickmanden zijn verkrijgbaar in 2 persoonsmanden.  Ben je met 6 personen? Dan kan je dus 3 manden bestellen. De picknickmanden zijn rijkelijk gevuld, wat over is kan lekker mee naar huis genomen worden! De kosten voor de picknickmanden bedragen €29,95 voor een 2 persoonsmand. Dit is exclusief het statiegeld van de flessen.

Wat zit erin?

 • Vloerkadetten
 • Bruine bollen
 • Krentenbollen
 • Boeren roomboter
 • Plakken kaas
 • Plakken ham
 • Jam
 • Fruit van het seizoen
 • Keiwei
 • Chocolademelk
 • Vruchtenyoghurt

Hoe bestel ik een kaartje?

Kaartjes voor de boerderijbeleving zijn te bestellen via onze webshop. Hier selecteer je de gewenste dag en stop je het aantal gewenste kaartjes in je winkelmandje. De bestelbevestiging ontvang je na je betaling in je mailbox. Deze bestelbevestiging dient de dag van de boerderijbeleving als entreebewijs. Ook kun je via de webshop een picknickmand reserveren. Deze picknickmanden zijn voor 2 personen. Ben je dus met 4 personen dan bestel je de picknickmand 2 keer. Ook dit komt op je bestelbevestiging te staan die je op de dag van de boerderijbeleving toont aan één van onze medewerkers. Via deze link kun je kaartjes voor de boerderijbeleving kopen en een eventuele picknickmand bestellen. Let op: Gaan er ook kinderen mee? Vul de namen van de kinderen in bij notities en zij ontvangen een leuk Boerenhulp diploma! Heb je nog vragen mail (info@kaasboerderijdegelder.nl) of bel (0513-571236) gerust!