Boerderijbeleving 2021

Boerderijbeleving 2021

Heb jij je al ingeschreven?

In de zomervakantie van 10 juli t/m 21 aug, vinden er op dinsdag- en donderdagochtend vanaf 11.00 uur boerderijbelevingen plaats. Inschrijvingen verplicht! Een leuke en leerzame beleving!

Schrijf je nu in!

I.v.m. het coronavirus zijn er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Wij houden rekening met de richtlijnen van het RIVM.

Wat houdt de boerderijbeleving in?

 

Van melk tot kaas

Bij de boerderijbeleving van Kaasboerderij De Gelder ziet u het gehele proces van melk tot kaas. De rondleiding begint in de ontvangstruimte bij de boerderijwinkel. Hier krijgt u een korte presentatie te zien. Vervolgens gaan we vanuit daar de binnenkant van de gebouwen verkennen. Van de zuivelmakerij naar de kaasmakerij tot in de kaaspakhuizen. U leert alles over het kaas maken, het rijpen van de kaas en daarna is er tijd om wat lekkere producten te proeven.

Nu weet u alles van de kaas en de zuivel, maar waar komt de melk dan vandaan? Om hier achter te komen vervolgen we de boerderijbeleving naar het melkveebedrijf. Hier krijgt u een uitgebreid beeld van de huisvesting van onze dieren. Van de kalfjes tot aan de melkkoeien, alles krijgt u te zien.

Hoeveel liter water drinkt een koe eigenlijk? Hoeveel liter melk heb je nodig voor 1 kg kaas? Na afloop weet u al deze vragen te beantwoorden!

Voor wie is de boerderijbeleving?

Jong tot oud

De boerderijbeleving is voor jong tot oud. Ook is de boerderijbeleving toegankelijk voor mensen in een  rolstoel of voor mensen met een rollator. Er is dan ook een speciaal invalidentoilet aanwezig.

Mocht u slecht ter been zijn, houdt er dan wel rekening mee dat de rondleiding 1,5 uur duurt.

Picknick bij de boer

Heerlijk gevulde picknickmand

De boerderijbeleving duurt 1,5 uur en is dus rond 12:30 uur afgelopen. Wat zou het dan gezellig zijn om na de beleving met z’n allen  te picknicken. Wij bieden een rijkelijk gevulde picknickmand aan voor 4 personen. Deze mand kunt u na afloop van de beleving ophalen bij de boerderijwinkel. Wij hebben verschillende picknicktafels en bankjes op ons terrein waar u een plekje kunt zoeken om heerlijk te picknicken.

Wat voor lekkers zit er in de picknickmand?

  • Fles Keiwei,
  • Fles chocolademelk
  • 4 Broodjes
  • 4 Croissants
  • 4 Krentenbollen
  • Fles viervruchten yoghurt
  • Ham
  • Kaas
  • Jam
  • Fruit van het seizoen

Om mee te doen met deze leerzame boerderijbeleving, hanteren we een boekingssysteem. Zo houden we zicht op de grote van de groep in verband met de coronamaatregelen. We houden rekening met de richtlijnen van het RIVM. U dient zich per gezin op te geven voor deze excursie. Per gezin geldt een maximum van twee volwassenen plus de kinderen.

Kies hieronder de datum waarop jij wilt komen. De beschikbare data zijn in juli: 13, 15, 20, 22, 27 en 29 en in augustus: 3, 5, 10, 12, 17 en 19. Op de genoemde dagen begint de boerderijbeleving om 11u.

Wanneer er veel aanmeldingen binnenkomen voor een bepaalde dag, wordt er een extra tijdslot geopend vanaf. 13:30 u. Dit tweede tijdslot gaat alleen door wanneer er genoeg animo voor is. Wanneer dit niet het geval is dan horen de aangemelde deelnemers dit vroegtijdig van ons.

Wij zien u graag op één van deze dagen, tot ziens!

Let op; selecteer hieronder een datum én tijdstip!