Latest Tweets

PRIJZEN

Goede boerenkaas maken is een vak apart. Natuurlijk is verse melk van topkwaliteit de basis. Op onze eigen boerderij geven we dan ook de beste zorg aan onze 240 melkkoeien. Het verschil maken we met onze zorgvuldige bereiding en eigen receptuur. Elke kaas die goed smaakt geeft ons goed gevoel. Als onze kaas vervolgens door deskundigen en consumenten ook erg gewaardeerd wordt, geeft ons dat best wel een beetje een trots gevoel… 

1997, het jaar van de doorbraak
1997 5e jan den bestenIn maart 1997 kwam het eerste succes. Alle Nederlandse kaasboeren zaten samen vol spanning in een zaal tijdens de prijsuitreiking van de landelijke boerenkaaskeuring. De hele zaal was verbaasd toen bekend werd wie de vijfde plaats had veroverd, een boer uit Friesland?! Jazeker, ook in het hoge noorden werd kwaliteitskaas gemaakt. In het najaar van dat jaar werd dit nog eens bevestigd. Tijdens de regionale kaaskeuring kreeg onze belegen boerenkaas de volle 100 punten toegekend. Een unicum wat gemiddeld eens in de tien jaar voorkomt. We kunnen wel stellen dat elke kaasboer in Nederland sindsdien dat Friese kaasboertje kende.

Het vervolg
Het succes zorgde voor een groei in de vraag naar onze kaas en daarmee ook voor de groei van ons bedrijf. De kaasbak werd vervangen voor een grotere. Spannend, maar ook met deze nieuwe materialen bleven we een mooie kwaliteitskaas maken. Verscheidene bekers werden er gewonnen op regionale keuringen en vrijwel alle kazen keerden terug van de keuring met het predikaat eerste keus. Landelijk succes was er opnieuw in 2007, de landelijke titel voor de beste boerenkaas ging dit jaar naar ons toe, ongelofelijk blij en trots waren we met deze titel. Het daarop volgende jaar moesten we even een stapje terug en genoegen nemen met de vierde plaats. In 2009 kwamen we echter wederom als winnaar uit de bus en mochten de trofee weer mee naar Friesland. In deze periode werd ook onze oude boerenkaas drie maal op rij uitgeroepen tot de lekkerste van Nederland.  De Friese nagelkaas werd in 2013 beoordeeld als de lekkerste boerenkruidenkaas van Nederland. 

Succes van de Tynjetaler
2011 held van de fryske smaakIn 2006 kwam het idee om het bedrijf te verbreden door een boerengatenkaas op de markt te brengen. Het had wat voeten in aarde om iedereen achter het plan te krijgen, want je gaat natuurlijk niet zomaar express een ‘mislukte’ kaas maken. Toch kwam het plan erdoor en brachten we de gatenkaas onder ons eigen naam op de markt. De Tynjetaler werd goed ontvangen, op kaaskeuringen kreeg hij altijd het predicaat Goud mee. Maar ook in andere wedstrijden bleef hij niet onopgemerkt. Tijdens de ‘smaak van NL 2011’, een wedstrijd voor streekproducten, bereikte hij de landelijke finale en werd uiteindelijk het beste product van noord Nederland. Naast dat de kaas zelf succesvol was leverde het ons ook meer naamsbekendheid op. De manier waarop de Tynjetaler in de markt is gezet en de wijze waarop wij als bedrijf achter ons werkwijze en producten staan leverde Jenny in 2011 de titel ‘Held van de Fryske smaak’ op. 

 • ambachtelijk en vers
 • de lekkerste van Nederland
 • ook streekproducten
 • excursies kaas maken
 • groot assortiment
 • Stichting Kwaliteitszorg Boerenkaas
 • Echte boerenkaas
 • Echte boerderij zuivel

Aanmelden ‘De Gelder’ nieuwsbrief

Openingstijden winkel (Tijnje)

 • 13.30 – 17.00Maandag
 • 09.00 – 12.30Di. t/m Vrijdag
 • 13.30 – 17.00 
 • 09.00 – 16.00Zaterdag

Contactgegevens

Kaasboerderij “De Gelder”
Heawei 42
8406 AW  TIJNJE
Tel. 0513 – 57 12 36
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

TwitterFacebookLinkedinYoutube