Latest Tweets

Boerderijbelevingen - Data 2017

Ook dit jaar weer boerderijbelevingen in de zomervakantie! Iedere donderdag van 10-12 uur laten wij u en de kinderen graag meemaken hoe het dagelijks leven op de (kaas)boerderij is! Help bij het voeren van de koeien, het keren van de kazen, iedereen mag helpen!

Data 2017:

 • 27 juli
 • 3 augustus
 • 10 augustus
 • 17 augustus
 • 24 augustus
 • 31 augustus

Graag vooraf aanmelden via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Datums boerderijbeleving bekend!

Kaasboerderij 'De Gelder' verzorgt deze zomervakantie al weer voor het vierde jaar op rij voor vertier op de boerderij! Iedere donderdag in de zomervakantie zetten wij de deuren open voor de jeugd. Onder begeleiding van de kaasboerin en ouders mogen kinderen helpen op de (kaas)boerderij, daarnaast wordt het verhaal achter boerenzuivel verteld. Tijdens de tocht over de boerderij moeten er een aantal klusjes gedaan worden, zoals bijvoorbeeld het aanvegen van voer en het keren van de kaas. Als alle klusjes klaar zijn staat er natuurlijk als beloning heerlijke kaas en chocolademelk klaar!

Wilt u ook langs komen tijdens de boerderij beleving? Iedere donderdag in de zomervakantie om 10 uur is dit mogelijk. Geef u nu op voor: 9, 16, 23, 30 juli of 6, 13 augustus. Opgeven kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Onderstaand filmpje geeft een impressie van de boerderijbeleving.

 

Toenemende vraag Tynjetaler

Beste klant,

Helaas kunnen wij door de toenemende vraag naar de Tynjetaler de laatste tijd niet altijd aan de wensen van onze afnemers voldoen. Momenteel verwerken wij alle melk van onze melkkoeien tot onze eigen rauwmelkse kaas. Omdat wij met de volle honderd procent achter onze producten staan hebben wij besloten om geen melk van andere boeren te gaan verwerken tot 'onze' kaas.

Om toch aan de gevraagde Tynjetalers te kunnen voldoen hebben wij uitbreidingsplannen. Doordat er in onze stal momenteel niet meer koeien gemolken kunnen worden zullen wij hier moeten gaan verbouwen. Het plan is om de bestaande stal te gaan verlengen zodat er een aantal koeienplaatsen bij komen. Dit geeft ons direct de gelegenheid om een aantal zaken grondig aan te pakken wat het comfort van onze koeien ten goede komt. Zo zal de stal voorzien worden van een rubberen vloer, wat het koecomfort verder verbeterd en ook milieuvriendelijker is. Bij de verbouwing zal een extra melkrobot geplaatst worden, waardoor er ruimte is om meer koeien te melken.

Inmiddels zijn wij al begonnen met diverse aanvragen bij gemeente en provincie. Hopelijk kunnen we dit voorjaar beginnen met het bouwen van de stal.

Naast de bouwplannen hebben wij afgelopen herfst land bijgekocht, dit geeft ons de mogelijkheid om 90% van het voer voor onze koeien van eigen land te halen. Hierdoor weten wij precies wat voor kwaliteit voer wij de koeien voeren. Hierdoor kunnen wij met de volle 100 procent achter ons product staan en blijven staan.

Wij hopen op uw begrip.

Met vriendelijke groet,
Fam Vogel & Fam van Emst

Nationale boerenkaaskeuring en Paas-special Boerderijbeleving

Afgelopen donderdag zijn wij weer afgedaald naar het zuiden voor de Nationale boerenkaaskeuring. Elk jaar wordt er door de Bond van Boerderijzuivelbereiders een keuring georganiseerd voor de zelfzuivelende boeren. Alle producten worden een week van te voren ingezameld. Daarna volgt een technische keuring, de beste producten gaan vervolgens door naar de jury van smaakdeskundigen. De resultaten van de keuring worden aan het einde van de week bekend gemaakt tijdens een feestelijke bijeenkomst.

Helaas zijn we dit jaar buiten de prijzen gevallen, maar we zijn zeker tevreden over onze resultaten! Onze roeryoghurt werd met 90 punten beloond, de kwark kreeg zelf 95 punten. Voor de kaaswedstrijd hadden we een oude Friese nagel kaas afgestuurd. Deze kreeg maar liefst 97 punten!

Wilt u zelf deze producten ook proeven? Kom dan zaterdag 4 april langs tijdens de Boerderijbeleving. In het weekend voor Pasen organiseren wij namelijk weer de Paas-special van dit evenement. U en uw (klein)kinderen kunnen vanaf 10.00 of 13.30 uur weer een kijkje nemen op onze boerderij en meehelpen met verschillende klusjes. Om het helemaal compleet te maken kunnen de kinderen een boterlammetje maken, vrolijk voor op de ontbijttafel de volgende dag!

Succesvol kerstevent bij de Gelder 2014

Succesvol kerstevent

Afgelopen zaterdag organiseerden wij: Proef en beleef de kerstsfeer bij Kaasboerderij de Gelder". Meer dan 800 bezoekers hebben een bezoek gebracht aan ons evenement. Ondanks het gure weer heerste er een gemoedelijke (kerst)sfeer.

 
Wij kijken terug op een zeer geslaagd kerstevenement. De leerling-koks van de Friese Poort verwenden onze bezoekers met zelfgemaakte glühwein, bonenschotel, hachee en kipspiesjes. Maar ook de aanwezige producenten stonden alle bezoekers te woord en kon men overal de (h)eerlijke ambachtelijke producten proeven. Vele tips en ideeën voor een kerstrecept zijn uitgewisseld en ook onze boerderijwinkel trok vele klanten en geïnteresseerden. 

De levende kerststal was een trekpleister voor kinderen maar ook voor ouders. Verkleed als herder in de levende kerststal werden zij gefotografeerd.

Bekijk hier de foto's die zijn gemaakt:


 • ambachtelijk en vers
 • de lekkerste van Nederland
 • ook streekproducten
 • excursies kaas maken
 • groot assortiment
 • Stichting Kwaliteitszorg Boerenkaas
 • Echte boerenkaas
 • Echte boerderij zuivel

Aanmelden ‘De Gelder’ nieuwsbrief

Openingstijden winkel (Tijnje)

 • 13.30 – 17.00Maandag
 • 09.00 – 12.30Di. t/m Vrijdag
 • 13.30 – 17.00 
 • 09.00 – 16.00Zaterdag

Contactgegevens

Kaasboerderij “De Gelder”
Heawei 42
8406 AW  TIJNJE
Tel. 0513 – 57 12 36
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

TwitterFacebookLinkedinYoutube