Latest Tweets

BOERDERIJWINKEL

SDC10697Wij laten u graag kennis maken met onze pure producten. Kom daarom eens gezellig langs in onze boerderijwinkel. In onze ruime landelijke winkel verkopen wij producten met een duidelijk verhaal en waarvan wij de herkomst kunnen herleiden. Deze producten zijn afkomstig van ons eigen bedrijf, maar ook van collega’s verspreid over Nederland. Heeft u niet de mogelijkheid om langs te komen? Neem dan een kijkje in onze webshop, hier is een gedeelte van ons assortiment online te bestellen.

U kunt ons boerderijwinkel bezoeken op de volgende tijden:
Maandag                           13.30 - 17.00
Dinsdag t/m vrijdag            9.00 - 12.00 ; 13.30 - 17.00
Zaterdag                           9.00 - 16.00 


BOERENKAAS
image001Voor het aller-lekkerste stukje boerenkaas bent u bij ons op het juiste adres. Elke week produceren wij rauwmelkse Goudse boerenkaas. Deze kaas wordt gerijpt op de houten planken in ons pakhuis. Gaat u voor zacht en romig? De jonge kaas is na vier weken rijpen klaar voor consumptie. Liever wat pittiger? Onze overjarige kaas ligt minimaal anderhalf jaar op de plank te rijpen om die mooie zoutkristallen te ontwikkelen. Kruidenkazen zijn ook rijkelijke aanwezig in ons assortiment. Het kroonjuweeltje is onze Friese nagel, in 2013 bekroond tot de lekkerste boerenkruidenkaas van Nederland. Absolute topper is natuurlijk onze Tynjetaler, in heel Nederland te verkrijgen maar verse dan rechtstreeks van de boerderij krijgt u hem natuurlijk nooit…

Naast ons eigen boerenkazen verkopen wij ook kazen van collega’s. Iets minder vet is de 20+ boerenkaas, Doruvael is een heerlijk smeuïg roodbacterie kaasje. Heeft u liever kaas van schapen-  of geitenmelk? Ook deze  zijn in ons assortiment opgenomen.

Wij snijden alle stukken kaas vers van het mes. Wilt u uw kaas nog even bewaren voordat u het consumeert? Vraag dan gerust of we het vacuüm kunnen verpakken. U kunt uw kaas dan nog zes weken bewaren, handig voor als u wat verder weg woont of graag in één keer veel inslaat.

zuivel producten
image003Naast kaas produceren wij ook boerenzuivel producten op ons bedrijf. Iedere week wordt er op traditionele wijze karnemelk geproduceerd. Naast de heerlijke ouderwetse karnmelk die ons dit oplevert, geeft het ook echte boerenboter. Deze boter is heerlijk op brood, maar ook geschikt om in/mee te bakken. De vla wordt geroemd door velen om zijn mooie dikke structuur en rijke smaak. Ons assortiment bestaat verder uit; verse rauwe melk, chocolade melk, kwark, hang op en diverse yoghurt soorten: roer-, stand- en vruchtenyoghurt. De standyoghurt is iets zachter van smaak dan de ‘gewone’ roeryoghurt en is qua dikte bijna even stevig als pudding!

Het is voor ons niet mogelijk om alle zuivel zelf te produceren. De pappen die wij verkopen zijn daarom gemaakt op zuivelboerderij de Weeribben. Slagroom en gepasteuriseerde melk zijn afkomstig van de Versunie.

vlees producten
Onze koeien worden gehouden voor de melkproductie. Helaas komt het soms voor dat een jonge koe niet genoeg melk geeft of niet drachtig wil worden. Deze koeien worden naar het slachthuis in Oostewolde gebracht. De slachter zorgt ervoor dat wij ons eigen vlees weer diepgevroren terug krijgen. Doordat de koe niet is gemest heeft het vlees nog de ‘ouderwets echte’ smaak en is het lekker dooraderd.

Varkensvlees bij ons in de winkel komt uit het Gelderse Geesteren. Hier mest en slacht Bert de Schelfer zijn eigen varkens. Door het lange doormesten van de varkens heeft het vlees een krachtige, rijke smaak. Bovendien krijgen de varkens veel roggemeel waardoor het vlees niet vervet. Het bewust omgaan met zijn varkens en het vlees heeft Bert in 2013 de titel ‘Held van de Smaak, Gelderland’ opgeleverd.

Volledig antibiotica en salmonella vrij kippenvlees kunt u bij ons verkrijgen. De familie Bakx uit Frieschepalen heeft een gangbare kippenmesterij, maar stelt wel zelf het voer samen. Hierdoor groeit de kip gezond en op milieu vriendelijke wijze. Dit proeft u zeker terug, bovendien krimpt het vlees bijna niet in de pan. Een lekker stukje kip met de ouderwets verfijnde smaak van vroeger!

Vlees website

Naast de diepgevroren vlees producten verkopen wij ook droge worsten en gerookt spek. De droge worsten komen van slagerij Stornebrink. Tegenwoordig gevestigd in Drachten, maar oorspronkelijk uit Tijnje.

aardappelen, Groente en fruit
Elke week proberen wij een gevarieerd assortiment aan seizoens groente en fruit aan te bieden. De afkomst van de producten wisselt, maar de kwaliteit van het product is voor ons een belangrijk selectiepunt.

Overige producten
Onze winkel biedt meer aan producten dan bovengenoemde, te veel om op te noemen eigenlijk. Maar om een beeld te geven, een kleine selectie. Scharreleieren rechtstreeks van de boerderij, bakkerijartikelen van diverse regionale bakkers, meel van Mulder pot, honing van de imker uit Heerenveen, sappen en jams van ’t LandsBeste, diverse wijnen o.a. Frision wijn en ambachtelijke kaaskoekjes van familie Mulder.

Geschenkmanden
Op zoek naar een leuk en smakelijk cadeau? Bij ons bent u aan het juiste adres. Of het nu gaat om een kaaspakket, een mand met Friese artikelen of een goed gevulde mand met verschillende producten, wij stellen het voor u samen. Al vanaf 15 euro kunnen wij, samen met u, iets leuks samen stellen.

 • ambachtelijk en vers
 • de lekkerste van Nederland
 • ook streekproducten
 • excursies kaas maken
 • groot assortiment
 • Stichting Kwaliteitszorg Boerenkaas
 • Echte boerenkaas
 • Echte boerderij zuivel

Aanmelden ‘De Gelder’ nieuwsbrief

Openingstijden winkel (Tijnje)

 • 13.30 – 17.00Maandag
 • 09.00 – 12.30Di. t/m Vrijdag
 • 13.30 – 17.00 
 • 09.00 – 16.00Zaterdag

Contactgegevens

Kaasboerderij “De Gelder”
Heawei 42
8406 AW  TIJNJE
Tel. 0513 – 57 12 36
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

TwitterFacebookLinkedinYoutube